Miért Farm Food HE?

Farm Food HE: sajtolt, természetes kutyaeledel 1982 óta

A Farm Food HE nem tartalmaz kémiai antioxidánsokat, tartósítószereket, hozzáadott színezékeket, illatanyagokat vagy aromákat.

A felhasznált alapanyagok magas tisztasága révén a Farm Food HE eledelnél nincs szükség kémiai antioxidánsok és tartósítószerek hozzáadására. Ez az oka a Farm Food HE korlátozott eltarthatóságának is (gyártás után legfeljebb 6 hónap). Többek között a tartósítószerek hiányából eredendően fontos, hogy az eledel a megromlás és a penész kialakulásának megelőzése érdekében „lélegezni” tudjon.

Ez azt jelenti, hogy a Farm Food HE eledelt NEM lehet légmentesen lezárni hordóban vagy egyéb tárolóban, ahol oxigén nem tud hozzáférni!

A Farm Food HE nem tartalmaz kötőanyagot.

A kötőanyagokat gyakran a keménység fokozására adják hozzá. Ennek a hátránya, hogy ezek a bélcsatornában bizonyos nyomelemeket kötnek meg, amelynek hatására azok felvehetetlenné válnak. Ezáltal kiegyensúlyozatlanság léphet fel a táplálkozásban, amelynek hosszú távon nagyon káros hatása van a kutyák egészségére. A kötőanyagok hiányából következően időnként liszt vagy por fordulhat elő. Viszont ez nem zavaró, mert végülis a kutyá(i)nk egészségéről van szó!

A Farm Food HE nem extrudált.

A Farm Food HE sajtolt. Az értékes tápanyagok, mint például a fehérjék vagy zsírok sérülésének, illetve a vitaminok elvesztésének elkerülése érdekében a Farm Food HE nem extrudált, hanem hidegen sajtolt. Az összes összetevőt, amelyet a jó emésztés érdekében főzni kell (pl. gabonafélék), a teljes összetétellel történő feldolgozás előtt előzetesen hozzáférhetővé kell tenni.

A kutyáknak több életkedvük lesz és a karakterük pedig megerősödik.

Egyre többször halljuk, hogy a Farm Food HE eledelre történő átváltás után, a kutyák sokkal nagyobb életkedvvel rendelkeznek és vidámabbak lesznek. Ez a felhasznált jó minőségű és tiszta alapanyagoknak köszönhető. Azáltal, hogy elsősorban minőségi (holland) marhahús-fehérjét és hemoglobin port használunk, az aminosav-szükséglet megfelelő fedezéséhez 24%-os fehérjefrakcióra van szükség. Ennek eredménye, hogy az emésztés során lényegesen kevesebb melléktermék keletkezik, amelynek hatására a máj kevésbé lesz megterhelve.

Annak következtében, hogy nem adunk a Farm Food HE eledelhez színező- és illatanyagot, aromát vagy kémiai antioxidánsokat, kötőanyagokat és tartósítószereket, az nagy valószínűséggel stabilizáló és pozitív hatással van a kutya karakterére.

A kutyák erősebbek és izmosabbak lesznek.

A kutyák természetükből adódóan emlősök. Ezért a Farm Food HE fejlesztésénél figyelembe vettük a kutyák természetes táplálkozási szokásait. Így a Farm Food HE előállításánál fehérjeforrásként marhahúst és hemoglobinport használunk. A marhahús aminosav-tartalma felel meg a legjobban a kutya természetes testfelépítésének. Ezáltal a kutyák erősebbek lesznek és izomzatuk pedig keményebb lesz.

A Farm Food HE nem tartalmaz csirkét vagy más baromfit.

Mivel a legtöbb csirkét (baromfi) a rendelkezésre álló állat növekedésének csúcspontján vágják le (5-6 hetes vágócsirke), így a csirke húsa sok természetesen jelenlévő növekedési hormont tartalmaz. (Ezeket a természetes növekedési hormonokat a csirke hipofízise termeli.) Emellett a porc sok prolint, egy úgynevezett „aminosavat” tartalmaz, amely az igazi aminosavak működését hátrányosan befolyásolja (a prolin egy idegen anyag).

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a fenti tényezők kombinációja kedvezőtlen hatással van a kutyák egészségére. Úgy tűnik, hogy különösen a kutyakölykök növekedése és az idősebb kutyák termékenysége szenved a természetes növekedési hormonoktól. Amikor azonban felnőtt csirkéket használnak (amelyeket pl. azután vágnak le, hogy azok már nem tojnak tojásokat), akkor ezek a hátrányos hatások nem, vagy lényegesen kisebb mértékben jelentkeznek.

A kölyökkutyák sokkal egyenletesebben nőnek.

Amikor a kölyköket kezdettől fogva Farm Food HE és Farm Food Fresh komplett belsőség és szív kombinációjával etetik, akkor sokkal egyenletesebben nőnek és nem jelentkeznek az ismert növekedési ugrások és a növekedési fájdalom. Ez az egyenletesebb növekedés jobb csontfejlődést jelent, és gondoskodik arról, hogy a kutya szalagjai és inai a csontfejlődéssel összhangban és egyenletes tempóban tudjanak fejlődni, amelynek következtében felépítésük sokkal stabilabb lesz.

A tenyésztők újra és újra megerősítik, hogy a kutyák a növekedés során mindig összhangban vannak. Figyelemre méltó, hogy bár úgy néz ki mintha a kutyák lassabban nőnének társaikhoz képest, amelyek másféle eledelt kapnak, viszont felnőttkorukban ugyanolyan nagyok lesznek. Ez különösen a nagyobb testű fajoknál figyelhető meg.

A szőrzet jobb és dúsabb lesz.

Különösen azáltal, hogy a Farm Food HE eledelben feldolgozott tiszta marhazsírt nem hevítik 90 °C-nál magasabb hőmérsékletre (az omega 3 és 6 zsírsavak érdekében lecitinnel és hidegen sajtolt lenolajjal vagy skót lazac olajjal egészítik ki), a kutyák anyagcseréjét kevésbé terhelik meg. Az a tény, hogy a Farm Food HE nem extrudált, hanem hidegen sajtolt, szintén hozzájárul a bőr és a szőrzet minőségéhez.

Ezek a tények és a minőségi fehérjék, valamint a kötőanyagok, kémiai antioxidánsok és tartósítószerek hiánya együtt felelősek azért, hogy a táplálkozásból eredő bőr- és szőrzeti problémák megoldódjanak, valamint a szőr színe és struktúrája ismét visszanyerje eredeti állapotát!

Az idősebb kutyák „második gyermekkort” élnek át.

Feltűnő, hogy számos Farm Food HE ügyfél jelzi, hogy a korosabb kutyák sokkal aktívabbak és életvidámabbak maradnak, azokhoz a kutyákhoz képest, amelyek ugyanabban az életkorban más táplálékot kapnak.

Gyakran halljuk a kutyabarátoktól azt is, hogy miután átváltottak a Farm Food HE eledelre a kutyájuk „második gyermekkorát” éli. Ezt teljes mértékben a Farm Food HE egyedülálló összetételének és magas tisztaságnak lehet betudni, amely emellett teljes mértékben sértetlen marad, mert az eledelt nem extrudálják, hanem hidegen sajtolják.

A Farm Food HE nagyon jó székletet eredményez.

Azoknak a kutyáknak, amelyek Farm Food HE eledelt kapnak, általában jó a székletük. Nem színes, puha halmok, hanem szép sötét darabok jelentkeznek. Sok más kutyával összehasonlítva a Farm Food HE eledelt fogyasztó kutyák ürüléke nagyon sötét. Ez a nagyon jó emészthetőségnek tudható be.

Mivel a Farm Food HE kilogrammonként sok energiát tartalmaz és az emészthetősége 86%-nál magasabb, ezért a széklet mennyisége beszoktatás után viszonylag kevés. A széklet megfelelő nedvességtartalommal rendelkezik, így a kutyáknak nem kell erőlködni. A széklet állaga gondoskodik az anális mirigyek kiürítéséről is.

A Farm Food HE bármilyen életkorú kutya számára alkalmas.

Mivel a kutyák különböző életkorban vagy különböző körülmények között többé-kevésbé csupán biológiailag egyensúlyban lévő táplálékot igényelnek, így az összes kutyát – a kölyöktől az idősebbig – lehet ugyanazzal a Farm Food HE eledellel táplálni. Ha kutyájának gluténallergiája van, akkor rendelkezésre áll egy speciális (búza)gluténmentes összetétel is.

A kistestű kutyafajok kölykei számára kapható a Farm Food HE „Mini”. Ez pontosan ugyanazzal az összetétellel rendelkezik, mint a rendes eledel, csak valamivel kisebb a mérete (6 mm), hogy a kistestű kutyafajok kölykei is meg tudják enni.

A Farm Food HE megfelelő prebiotikum forrás.

A Farm Food HE inulin formájában tartalmazza a prebiotikumot. Ez egy oldhatatlan cukor (FOS), amelyet többek között cikóriagyökérből nyernek. A Farm Food HE ezért kiválóan gondoskodik a bélflóra jó baktériumokkal történő ellátásáról.

A Farm Food HE eledelt nagyon jól lehet Farm Food Fresh komplett eledellel kombinálni és keverni. A Farm Food HE ezért kiváló választás a Farm Food Fresh friss hús táplálék mellett.

Tiszta alapanyagok és összetevők, emberi fogyasztásra is alkalmas.

A Farm Food HE eledelben feldolgozott alapanyagok és összetevők az emberi fogyasztásra való termékekkel szemben támasztott minőségi követelményeknek kell megfelelniük. A Farm Food HE eledelben használt alapanyagok összetétele és minősége gondoskodik ezáltal az optimális biológiai egyensúlyról, a fehérjék magas biológiai értékéről és a 86%-nál magasabb emészthetőségről.

Farm Food HE: sajtolt, természetes kutyaeledel 1982 óta.

Szeretnénk nyomatékosítani, hogy a Farm Food HE eledel előállítása során nagyon fontosnak tartjuk a felhasznált összetevők minőségét és tisztaságát. Ezt a máj túlterhelésének elkerülése érdekében tesszük. Tulajdonképpen nem titok, hogy a Farm Food HE eledelt fogyasztó kutyák hosszú távon miért érzik olyan jól magukat.


Megjegyzendő: A Farm Food Fresh kutyaeledel még nem kapható egész Európában. Amikor a Farm Food Fresh pacal és szív komplett eledelről van szó, akkor a Farm Food HE 20%-át átválthatja dupla mennyiségű nyers, tisztítatlan pacalra és keverje azt a Farm Food HE eledelhez.

Mivel a Farm Food Fresh komplett pacal és szív rendelkezik a teljes és egészséges étkezéshez szükséges tápanyagokkal, a nyers és tisztítatlan pacal önmagában nem teljes. A kutya a Farm Food HE kutyaeledelnek legalább 75%-át igényli a komplett étkezéshez, így az táplálék többi részét nyers, tisztítatlan pacallal kell helyettesíteni a bélflóra stimulálása érdekében.

50 gramm Farm Food HE kutyaeledel kb. 100 gramm Farm Food Fresh eledellel vethető össze.

Tehát, ha kutyájának étkezésenként (például!) 100 gramm Farm Food HE eledelt szeretne adni, (de helyette FF Fresh komplett eledellel szerette volna etetni kutyáját), akkor adhat 80 gramm Farm Food HE eledelt és 40 gramm nyers, tisztítatlan pacalt (duplázza meg a 20%-ot).

A Farm Food Fresh komplett pacal és szív vagy a nyers, tisztítatlan pacal helyett alternatívaként legalább 60% zöld (szennyezett és tisztítatlan) pacalt tartalmazó teljes friss húst lehet adni.

 

Farm Food HE termékek