Történetünk

A Farm Food kezdetben is és most is egy családi üzem. Az elején néhány évig Gerrit de Weerd (mérnök) és felesége vezette a vállalatot két fiukkal, akik akkor még iskolába jártak.

 • Tiszta és sajtolt kutyaeledel

  1982-ben Gerrit de Weerd az állateledel szakterületén szerzett általános ismeretei és tapasztalatai alapján (Hollandiában és külföldön egyaránt) részt vett egy semleges kutyaeledel kidolgozásában, amelyet teszteledelként használtak az akkor piacon lévő, különböző kutyaeledelek minőségének vizsgálata során. Az emberi fogyasztásra is alkalmas holland marhahús alapján kidolgoztak egy adalékok – így színezékek, aromák, antioxidánsok stb. – nélküli, sajtolt szárazeledelt.

  Az volt a kiindulópont, hogy az eledelnek minden életkorban és minden kondícióra alkalmasnak kell lennie. Ahhoz a tényhez nyúltak vissza, hogy a természetben az összes vadon élő kutyaféle, a kölyöktől az idősebbekig táplálékszükséglete szerint azt eszi a zsákmányból, ami abban a pillanatban rendelkezésre áll.

 • Farm Food High Energy

  mikor a 2 évig végzett vizsgálatot 1984-ben lezárták, úgy tűnt, hogy a kiváló eredményeknek köszönhetően néhány tenyésztő szívesen folytatná a semleges, „minden életfázisban alkalmas” táplálék etetését. Ezért elhatározták, hogy a semleges teszteledelt Farm Food HE néven kis mennyiségben piacra dobják. Az 1984 óta szájról-szájra terjedő reklám gondoskodott az állandó növekedésről.

  Az eledel összetétele kezdetektől fogva alapjában véve változatlan és a mai napig érkeznek pozitív visszajelzések. A leginkább figyelemre méltó és a gyakran előforduló visszajelzés, hogy a Farm Food HE eledelre áttérő idősebb kutyák szinte a második gyermekkorukat élik, és általánosságban jóval 10 év feletti életkort érnek el.

  Természetesen a Farm Food HE az évek folyamán a saját és a tudományos tapasztalatok alapján tovább fejlődött, azonban az eredeti filozófia – azaz „egyfajta eledel a különböző életkorú és különböző körülmények között élő összes kutya számára” – feledésbe merült.

 • Farm Food Rawhide

  Az évek előrehaladtával felmerült az igény a Farm Food filozófiájának megfelelő rágótermékek iránt, amelyeket egészségügyi problémák kialakulásának kockázata nélkül a Farm Food kutyaeledel mellett lehet adni. Ennek az igénynek megfelelő terméket Törökországban találtak, ahol a szabad tartású vágómarhák bőr alatti kötőszövetét dolgozták fel rágóterméknek. A Farm Food Rawhide egy tiszta termék, amely garantáltan adalékoktól és nehézfémektől mentes. A rágótermék legfontosabb jellemzője, hogy úgy működik, mint a fogkefe. Rágás során kollagén szabadul fel és ez segít a lepedék csökkentésében és/vagy megelőzésében.

 • Az állateledel-piacra történő összpontosítás

  A 2001-es évig Gerrit de Weerd állattáplálék tanácsadóként még részben aktív volt Hollandiában és külföldön. 2001-től kezdve viszont úgy döntött, hogy teljes mértékben az állateledel-piacra összpontosít és a Farm Food B.V. vállalat teljes munkaidejű igazgatója lesz.

 • Farm Food No.1, kölyökkutya-macskatej-por

  2005-ben teljesen új koncepción alapuló, új termékkel bővült az árukészlet. Emberi fogyasztásra alkalmas teljes kecsketejen alapuló (a szokványos lefölözött tehéntej helyett) tejport állítottak össze. A terméket eredetileg csak kutyakölyköknek és kiscicáknak szánták, de úgy tűnt, hogy más kisebb emlősök is meglepően jól reagáltak erre a tejre. Ilyenek voltak például a nyulak, a mókusok, a sünök, a csincsillák, az egerek stb. A Farm Food No.1 egyedülálló és ezért szabadalmaztatták a következő szabadalmi számon: 1029707.

 • Farm Food Fresh, mélyhűtött teljes kutyaeledel

  2008-ban a Farm Food saját friss hús terméket hozott létre. A Farm Food mindig azt tanácsolta, hogy a bélflóra optimális működése érdekében a teljes szárazeledel mellett bizonyos időközönként iktassanak be egy tisztítatlan belsőségeket magába foglaló, friss hús napot. Amint az emberi egészségmegőrzésből már ismert: „az egészség a belekben kezdődik”, és ez természetesen a kutyákra is érvényes. A friss húskészítmények kínálata jelenleg viszonylag változó és azok minősége is eltérő. Ebből az okból kifolyólag ésszerű volt egy saját terméket kidolgozni.

 • Farm Food Trainers

  A Farm Food csapata már nagyon várta egy tiszta és egészséges jutalomfalat megjelenését. Ez lett végül a Trainer, amely könnyen kezelhető, apró darabokra vágott, szárított, tiszta marhaszív. Ezt a termék is különösen jó fogadtatásban részesült, a kutyatulajdonosok és a kutyák körében egyaránt.

 • Farm Food Antlers

  Az idén egy teljesen új rágóterméket adtak hozzá az áruválasztékhoz. Az Antlers tulajdonképpen ledobott szarvasagancs és gond nélkül beleillik a Farm Food filozófiájába, amely visszanyúlik a kutya eredetéhez, a vadon élő kutyafélékhez. A természetben a vadon élő kutyafélék rágási szükségletük kielégítésére használják ezeket az agancsokat. Emellett ez természetesen egy rendkívül állatbarát termék, amely a kemény struktúrájának köszönhetően különösen hosszú rágási élményt nyújt. Az agancsokat különböző méretekre vágják.

 • A Farm Food jelene

  A Farm Food kezdetben is és most is egy családi üzem. Az elején néhány évig Gerrit de Weerd (mérnök) és felesége vezette az üzemet két fiukkal, akik akkor még iskolába jártak. A fiúk időközben lediplomáztak és jelenleg mindketten a vállalatnál dolgoznak. Összesen 14 ember dolgozik azon, hogy a Farm Food termékeit nemcsak Hollandiában, de egész Európában eljuttassák oda, ahová azok tartoznak: nevezetesen azokhoz a komoly kutyabarátokhoz, akik a lehető legjobbat akarják kutyájuk számára.

 • 1982
 • 1984
 • 1996
 • 2001
 • 2005
 • 2008
 • 2011
 • 2012
 • 2019

Termékeink

Farm Food HE Klasszikus

1982-ben Gerrit de Weerd az állateledel szakterületén szerzett általános ismeretei és tapasztalatai alapján (Hollandiában és külföldön egyaránt) részt vett egy semleges kutyaeledel kidolgozásában, amelyet teszteledelként használtak az akkor piacon lévő, különböző kutyaeledelek minőségének vizsgálata során. Az emberi fogyasztásra is alkalmas holland marhahús alapján kidolgoztak egy adalékok – így színezékek, aromák, antioxidánsok stb. – nélküli, sajtolt...

Olvassa el

Farm Food Trainers

Tapasztalatból tudjuk, hogy edzés vagy tréning során a kutyákhoz való pozitív hozzáállás hatására a kutyák rendkívül motiváltak, és a lehető legjobbat akarják nyújtani. Egy finom jutalommal minden kutya nagyobb kedvvel és figyelemmel dolgozik. Egy kutyakölyök vagy idősebb kutya nevelése vagy tréningje során okosan hasznosíthatja kutyájának természetes „tetszeni akarási” reakcióját. A kutyajátékok (mint például a repülő...

Olvassa el

Farm Food No.1

A Farm Food No.1 egy teljes tej tápanyag újszülött kiskutyák, kiscicák és más kis emlősök számára. Az anyatej helyettesítésére és kiegészítésére szolgál a születéstől egészen a szoptatási időszak végéig. A Farm Food No.1 teljes zsírtartalmú kecske tejpor alapú. Azért esett a választás a teljes zsírtartalmú kecske tejporra, mert a kecsketejnek a tehéntejjel szemben sokkal jobb...

Olvassa el

Farm Food Dental Bone

A bőr- és szőrzetproblémák kezelése évek óta az állatorvosok egyik fő prioritása. Szembeötlő ugyanakkor a fogászati problémákkal küzdő kutyák számának jelentős növekedése. Ezek elsődleges oka a kutyáknál egyre gyakoribb foglepedék-probléma, amely azután fogkőképződéshez és annak következményeihez vezet. Mivel egyre gyakoribbak a fogászati problémák a kutyáknál, az időszakos ellenőrzéseken kívül fontos egy strukturált megközelítés alkalmazása. Ez...

Olvassa el

Farm Food Dental Braided Donut

A bőr- és szőrzetproblémák kezelése évek óta az állatorvosok egyik fő prioritása. Szembeötlő ugyanakkor a fogászati problémákkal küzdő kutyák számának jelentős növekedése. Ezek elsődleges oka a kutyáknál egyre gyakoribb foglepedék-probléma, amely azután fogkőképződéshez és annak következményeihez vezet. Mivel egyre gyakoribbak a fogászati problémák a kutyáknál, az időszakos ellenőrzéseken kívül fontos egy strukturált megközelítés alkalmazása. Ez...

Olvassa el

Farm Food Original Antlers

A kutyáknak természetüktöl fogva erös az igényük arra, hogy rágjanak valamit. Ezt azért csinálják, mert ez az egyedüli természetes módja a fogaik tisztán tartására. A természetben a farkasok és más kutyafélék a zsákmányuk börén és csontján rágódnak. Rágás közben endorfinok keletkeznek az agyban, amik egyfajta nyugodtságot biztosítanak a kutyája számára. A háziasított kutya számára a...

Olvassa el
Magyar
A böngésző már nem ez idő!

Frissítse böngészőjét, hogy teljes mértékben élvezhesse ezt a weboldalt (és még sok más)Frissítés most!

×