Farm Food Rawhide

A bőr- és szőrzetproblémák kezelése évek óta az állatorvosok egyik fő prioritása. Szembeötlő ugyanakkor a fogászati problémákkal küzdő kutyák számának jelentős növekedése. Ezek elsődleges oka a kutyáknál egyre gyakoribb foglepedék-probléma, amely azután fogkőképződéshez és annak következményeihez vezet.

Mivel egyre gyakoribbak a fogászati problémák a kutyáknál, az időszakos ellenőrzéseken kívül fontos egy strukturált megközelítés alkalmazása. Ez utóbbit nyújtja a Farm Food Rawhide rágócsont.

Természetes fogápolás a Farm Food Rawhide segítségével

A bőr- és szőrzetproblémák kezelése évek óta az állatorvosok egyik fő prioritása. Szembeötlő ugyanakkor a fogászati problémákkal küzdő kutyák számának jelentős növekedése. Ezek elsődleges oka a kutyáknál egyre gyakoribb foglepedék-probléma, amely azután fogkőképződéshez és annak következményeihez vezet. Mivel egyre gyakoribbak a fogászati problémák a kutyáknál, az időszakos ellenőrzéseken kívül fontos egy strukturált megközelítés alkalmazása. Ez utóbbit nyújtja a Farm Food Rawhide rágócsont.

Ízletes, egészséges és természetes fogkefe kutyáknak.

A kutyák természetes szükséglete, hogy rágjanak. Ennek az az oka, hogy csak így tudják természetes módon tisztán tartani a fogaikat. Természetes élőhelyeiken a farkasok és más kutyafélék a zsákmányállatok csontjait és bőrét rágják evés után. A puha és a kemény anyagok rágcsálása tisztítja a fogakat és egészséges ínyt biztosít. A háziasított kutyáink számára a „zsákmányállatok csontjait és bőrét” legjobban a Farm Food fogtisztító rágótermékei helyettesítik, mint például a Rawhide® vagy az Antlers®.

Mi az a Rawhide?

A Rawhide nem más, mint szarvasmarhák bőr alatti szövete (a második, erős és rágós réteg) kiszárítva. Fehér színű fogtisztító rágó csontjaink Európa származnak. Olyan szabadtartással tenyésztett szarvasmarhák irhájából készülnek, amelyeket a helyi húsiparban dolgoznak fel. A feldolgozó üzem egy nagyobb vágóhíd része, ahol a marhabőrt mechanikus módon hasítják fel rögtön az állat levágását követően. A külső, nem emészthető réteget leválasztják és bőripari célra használják fel. Az emészthető, belső rétegeket, azaz a bőr alatti kötőszövetet megmossák és a megfelelő méretre vágják. Miután kézzel különböző alakokra hajtották, a fehér színű rágócsontokat kemencében több napon át szárítják. Termékeink fontos jellemzője, hogy a gyors feldolgozás miatt semmiféle káros anyag alkalmazására nincs szükség az egész folyamat során. Ezek eredményeképpen garantáljuk a tiszta, természetes és biztonságos terméket.

A Farm Food Rawhide és az Ön kutyája

Jól ismert tény, hogy az ételmaradék a szájüregben nem csak rossz szagú leheletet okoz, hanem a foglepedék kialakulásához is hozzájárul. Ez a foglepedék tehető felelőssé aztán a rettegett fogkő kialakulásáért, amely hosszú távon igen súlyos is lehet és az ínyeket is károsítva gyulladást és foghullást is okozhat. A Farm Food Rawhide fogtisztító rágócsontjai szilárdak, kemények és teljes mértékben emészthetők. Rágás közben a nyál hatására természetes kollagén kiválasztására kerül sor, amely fehérjét maga a test állítja elő. Ez a kollagén képes a foglepedék feloldására. Mielőtt a fogtisztító kemény anyaga kellőképpen megpuhul ahhoz, hogy kisebb darabok leharaphatók legyenek belőle, a rágás okozta dörzsölő hatás alapos és látható módon tisztítja a kutya fogait. Mivel a kutyának intenzíven kell rágnia, a Farm Food Rawhide hozzájárul az elhízás megelőzéséhez is. A rágási folyamat eredményeképpen az agyban endorfin szabadul fel, ami nyugalomérzetet okoz.

 

Mindezekért ajánljuk a Farm Food Rawhide használatát.

A kutya, amelyik kölyökkorától Farm Food Rawhide fogtisztítót rág, boldog társ lesz, friss lehelettel és egészséges szájhigiénével. (Idősebb kutyák esetén, ha már kialakult a fogkő, azt előbb el kell távolítani, hogy ugyanilyen hatást érjünk el.)

A Farm Food Rawhide az alábbiak miatt egyedülálló:

A Farm Food Rawhide kizárólag friss, jóváhagyott marhabőrből készül. A gyártóüzem egy nagy vágóhíd részeként működik. Feldolgozásukra a szarvasmarha levágását követően azonnal sor kerül, ellentétben sok névtelen rágótermékkel.

A Farm Food Rawhide teljes mértékben megemészthető.

 • Rágás közben kollagén választódik ki, amely feloldja a foglepedéket.
 • Ez megakadályozza a fogkő kialakulását!

A Farm Food Rawhide teljesen tiszta és biztonságos módon készül.

 • A marhabőrt többször hidrogen-peroxiddal (H2O2) mossák át a baktériumok elpusztítására.
 • Ezt azt jelenti, hogy a bőrt biztonságos módon kifehérítik, hogy olyan terméket állíthassanak elő belőle, amelynek nincs szaga és nem válik ragadóssá a rágás hatására.
 • A mosási folyamat során a hidrogén-peroxidot teljes mértékben szétválasztják egy rész vízre (H2O) és egy rész oxigénre (O2).

A Farm Food Rawhide semmiféle idegen összetevőt nem tartalmaz.

 • A Farm Food Rawhide gyártása előtt, közben és után semmiféle olyan vegyszert, mint króm, arzén vagy bróm, nem használnak.
 • Ugyancsak tartózkodunk bármiféle (szín szempontjából) egyenletesebb megjelenést biztosító színezőanyag alkalmazásától.
 • Habár az (EU által jóváhagyott) színezőanyagokat nem tartják ártalmasnak, mi úgy véljük, hogy ésszerű ezek használatát mellőzni (azért, mert ezen anyagok bizonyítottan hatással vannak egyes gyermekek viselkedésére).
 • A Farm Food Rawhide készül a HACCP előírások betartásával.

A Farm Food Rawhide nem allergén hatású!

 • A fent említett tények összességében biztosítják, hogy a Farm Food Rawhide használata semmiféle allergiás reakciót nem okoz, szemben számos más, névtelen rágójátékkal.
 • Egyre ismertebb tény, hogy számos „ételallergiát” a nem megfelelő tisztaságú, névtelen rágótermékek okoznak. A Farm Food Rawhide a legtöbb esetben biztonságosan adható ételallergiától szenvedő kutyáknak is (hacsak nem igazolt a marhahúsra vonatkozó allergia).

A Farm Food Rawhide saját kategóriájában kimagasló minőségű termék.

 • A bőröket nem nyújtják és fújják fel annak érdekében, hogy az emberi szem számára nagyobbnak tűnő terméket kapjanak.
 • Vastagsága tartósabbá teszi.
 • A felhasznált bőrök vastagsága miatt a Farm Food Rawhide sokkal nehezebb, mint a hasonló méretű, szintén szarvasmarhabőrből készült termékek.

A Farm Food Rawhide kézzel készült, természetes termék.

 • Ennek eredményeképpen kisebb mértékű alakbeli különbségek előfordulhatnak az egyes termékek között.
 • Mivel minden bőr másképpen szárad, egyes rágócsontok a többihez képest világosabb vagy sötétebb színűek lehetnek.

A Farm Food Rawhide ízletes, hasznos, egészséges, egyszersmind jó szórakozás kutyájának.

 • Farm Food Rawhide®, csak valódi szarvasmarhabőrből!
 • Teljes mértékben megemészthető
 • 100%-ban tiszta és természetes
 • Nem tartalmaz ártalmas idegen anyagokat
 • Nem tartalmaz kémiai antioxidánsokat, színező- és aromaanyagokat
 • Közvetlenül a vágást követően mossák és dolgozzák fel, így biztosítva a tiszta, természetes és biztonságos terméket
 • Természetes, vastag szarvasmarhabőrből készül, kutyája nagyobb örömére
 • Nem allergizál és nem okoz allergiás reakciókat a kutyáknál
 • A kutya fogára való rágnivaló
 • Természetes és kiváló minőségű termék

Napi ajánlott mennyiség

Alább láthatja, hogy kutyája életkora és testtömege alapján napi 4-szeri etetést alapul véve milyen mennyiséget javaslunk. Az etetést szemmérték alapján végezze. Ne térjen el 25%-nál nagyobb mértékben ezektől a mennyiségektől.

gramm
gramm
Magyar
A böngésző már nem ez idő!

Frissítse böngészőjét, hogy teljes mértékben élvezhesse ezt a weboldalt (és még sok más)Frissítés most!

×