Miért nem használunk kalcium-/foszforforrásként csontőrleményt?

A foszfor nagy része magából a húsból származik, és bár a csontőrlemény kalciumforrásként anyagilag vonzó megoldás lenne, mi a kutyák egész életen át tartó egészsége érdekében egy szervetlen kalcium-/foszforforrás-keveréket választottunk. Ez biztosítja az eledelben a kalcium/foszfor egyensúlyát és felszívódását, ennek eredményeként pedig biológiai elérhetőségét, amely összhangban áll mind a kölykök, mind pedig a kifejlett kutyák napi szükségletével.

A kalcium/foszfor egyensúlyát a csontban mindig nehéz meghatározni, és még nehezebb, ha az eledel csontőrleményt tartalmaz. Megvan az oka annak, hogy a farkasok soha nem rágnak/esznek csontot mindaddig, amíg a gyomor szinte teljesen ki nem ürült. A farkas csak étkezés után, és soha nem az étkezés alatt rág csontot.

Ahhoz, hogy a csontból felszabaduljon a kalcium, a gyomor pH-értékének (savasságának) alacsonynak kell lennie, hogy a csontban található kalcium feloldódjon a gyomornedvekben. A kalcium (és a foszfor) csak ez után tud felszívódni a bélcsatornában, és ekkor válik az anyagcsere számára elérhetővé.

Ha a gyomor tele van, a pH-érték olyan magas, hogy a csontból származó kalcium vagy elégtelenül, vagy egyáltalán nem oldódik fel, így bizonytalanná válik, hogy ebből a forrásból jutott-e a szervezet kalciumhoz és foszforhoz.

Ezért döntöttünk úgy, hogy a Farm Food nem használunk csontőrleményt, hiszen a kutyája egészségének szempontjából a táplálék a legfontosabb, naponta előkerülő tényező.

A Farm Food Rawhide csont vagy a Farm Food Antler (amely természetesen elhullajtott szarvasagancsból készül) termékeket időnként adhatja kutyájának, de mindig csak étkezés után.