Nagyon fontos a bélbaktériumok megtelepedése!

Kutyája egészségének egyik fő pillére az egészséges bélflóra. Ha a bélflóra egyensúlya felborul, vagy működése elégtelen, az egészségügyi problémák elkerülhetetlenek. A bőrrel, szőrzettel és emésztéssel kapcsolatos problémák vagy allergiák gyakran a bélflóra zavaraiból erednek. Ezért mindig is azt javasoltuk vásárlóinknak, hogy mosatlan zöldpacalon alapuló, úgynevezett „frisshús-napokat” iktassanak be kutyájuk étrendjébe a száraztáp kiegészítése céljából, mivel az természetes probiotikumokat és prebiotikumokat is tartalmaz.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.png

A Farm Food Friss Menüben található prebiotikumok, hasznos baktériumok és enzimek, valamint az összetevők egyedi összetétele képes kiváltani a nyers zöldpacal probiotikus hatásának egy részét.

A prebiotikumok olyan sajátos étkezési rostok, amelyeket a gyomorsav nem old fel, és a vékonybél sem emészt meg. Tehát emésztetlenül érik el a vastagbelet, ahol az ott megtalálható bélbaktériumok táplálékául szolgálnak. Miközben a prebiotikumokat ezek a bélbaktériumok lebontják, a jó egészséget elősegítő hasznos anyagok szabadulnak fel, amelyek serkentik a bélflóra folyamatos meglétét, növekedését és aktivitását.

Sőt, azt is mindig egyértelműen kimondtuk, hogy a kiváló minőségű, teljes értékű friss húskészítmény a kutya táplálásának megfelelő és egészséges módja.

A bélflóra kialakítása

A többi születendő egyedhez hasonlóan születésük előtt a kiskutyáknak sincs bélflórájuk. Az első baktériumokat a szülőcsatornában veszik fel. A születés után a kiskutyák az anyjuk környezetéből egyre több baktériummal érintkeznek. Mivel anyatejet fogyasztanak, a gyomor pH-értéke (savassága) elég magas ahhoz, hogy ezek a baktériumok károsodás nélkül áthaladjanak rajta. Amint e baktériumok elérik a beleket, megtapadnak a bélfalon, és elkezd kialakulni a bélflóra.

Amíg a kölykök anyatejet isznak, a bélflórájuk főként bifidobaktériumokból áll. Ezek különösen értékes, úgynevezett „hasznos baktériumok”, amelyek a káros baktériumokat elpusztító savakat termelnek.

Amikor a kölykök már nem isznak anyatejet, a gyomor pH-értéke (savassága) csökken. A káros baktériumoknak kevesebb esélyük van arra, hogy eljussanak a belekhez. A leginkább hasznos baktériumok azonban, amelyek az anyatejes táplálás idején eljutottak a belekbe, szintén nem jutnak el oda. A vadonban ezt azzal ellensúlyozzák, hogy a kölykök a szülők által felöklendezett ételt fogyasztják. És így az egészségesen kiegyensúlyozott bélflóra kialakulása folytatódik.

Kölykök számára különösen fontos, hogy az első szilárd táplálék tápanyagokat is tartalmazzon, ugyanakkor segítse az egészségesen kiegyensúlyozott bélflóra fenntartását. Ezért ajánljuk, hogy a születés utáni első néhány hétben az anyatej mellett csak Farm Food Friss Menüvel etessék őket (szükség esetén a Farm Food No.1-nal kiegészítve).

Ajánlott a „Teljes Értékű Marhahússal” kezdeni, és hathetes kortól kezdődően fokozatosan áttérni a „Teljes Értékű Pacal és Szív” termékünkre.

Minden életszakaszhoz alkalmas, akár napi, akár kiegészítő táplálékként.

Ahogyan már említettük, magától értetődik, hogy a Farm Food Friss Menü „Teljes értékű Pacal és Szív” és „Teljes értékű Marhahús” termékei kifejezetten alkalmasak kutyája napi étkezéséhez, életkortól vagy fajtától függetlenül, mivel tartalmazzák az összes szükséges tápanyagot, vitamint és ásványi anyagokat. Hidegen sajtolt kutyaeledelünkkel, a Farm Food HE-vel is keverhető.

A Farm Food Friss Menüt nem szabad azonban extrudált vagy sült száraztáppal keverni, mivel eltérő az emészthetőségük. Ez pedig átmenetileg hasmenést okozhat.

Farm Food HE & Kiskutya tej