Switching

A kiskutyáknál váltson át szilárd ételre.

“Jó bélflóra nélkül nincs jó egészség” a szlogen amely tapasztalataink szerint egyre nagyobb jelentőséggel bír. Egyre több hasmenéssel és más enterális problémával találkozunk (nem csak a kiskutyáknál), ami a gyéren kifejlett bélflórának az eredménye. Gyéren kifejlett bélflóráról akkor beszélünk ha nem áll rendelkezésre elegendő különböző baktérium kolónia. Ebben az esetben az étel nincs megfelelően megemésztve, ami rothadni kezd és fermentációhoz vezet a vastagbélben. Ennek következtében hasmenés jelentkezik és a kutya egy ördögi körbe kerül amiből természetes megközelítés nélkül nehéz kiszabadulni.

A jó egészség a jó bélflórával kezdődik.

A jó egészség első követelményeként fontos, hogy az élet korai szakaszában egy stabil bélflóra alakuljon ki. Erre vonatkozóan 3 tény bír további jelentőséggel!

  •  A kiskutyák a bélflóra bármely formája nélkül születnek.
  • A kölyök szakasz alatt kell a jóindulatú baktériumok bevitelével a bélflórának kifejlődnie a kolosztrum segítségével.
  • Mindenféle száraz élelmiszer (még a Farm Food HE is) meghatározásuk alapján sterilek és így nem alakítanak ki bélflórát.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.pngA fent említett tényekkel mint kiindulási pontként már megadtuk a szokásos tanácsot, hogy a stabil bélflóra fejlődését a tápanyagokkal való ellátás mellett a kiskutyák etetésének kell lehetővé tennie.

A jó és stabil bélflóra fejlődéséhez és fenntartásához nagyon fontos, hogy a kutya külső forrásokból az emésztés segítségével különösen jó baktériumokat juttasson be a szervezetébe. A baktériumoknak nem szükséges a napi etetés folyamán kitenni a kutyákat. Az a tapasztalatunk, hogy a kutyák akkor is stabilizálják az egész bélflórájukat, amikor növényevők trágyájának vannak kitéve (nyúl trágya, juh trágya stb.).

De mivel nem minden kutyának és főleg nem minden kiskutyának van hozzáférése a fentiekhez, mi mindig azt tanácsoljuk, hogy a kiskutyák táplálékát 6 hetes korig csak teljesen friss hússal egészítsék ki.

Időközben egyre több tenyésztő követi a tanácsunkat és tartsa is azt be. Tapasztalatunk szerint a friss marhahús és a jóindulatú baktériumokkal kolonizált bendő kombinációja, mint például a Farm Food Fresh Bendő & Szív Komplett (Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete) vezet a legjobb eredményhez.

A kiskutyáknál 3 fázisban váltson át szilárd ételre.

1. fázis – 3. héttől

A kiskutya számára mindig álljon rendelkezésre friss víz.

3-4 hetes kortól kezdje el a kiskutyák számára a kiegészítő táplálkozást, naponta legalább 5 etetésre osztva. Kezdjen a Farm Food Friss Marha Komplettel (Farm Food Fresh Beef Complete), hogy a kiskutyák alkalmazkodni tudjanak a hasznos baktériumokhoz. Fokozatosan csökkentse a tej mennyiségét és növelje a friss húsét.

Körülbelül 5 hetes kortól összekeverheti a Farm Food Friss Marha Komplettet (Farm Food Fresh Beef Complete) egy kevés Farm Food Fresh Bendő & Szív Komplettel (Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete). A keveréshez a 400 grammos konzerv mellett egy kis 100 grammos kolbász is elérhető.

Folytassa azonos gyakorisággal az etetéseket, a tej mennyiségét viszont csökkentse minden alkalommal.

2. fázis – 6-tól 8 hetes korig

A 6 és 8 hetes kor között lassan átválthat a Farm Food HE száraz kutyaeledelre.

Ezalatt a két hét alatt a Farm Food Fresh Bendő & Szív Komplett (Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete) mennyiségét lassan csökkentheti és megnövelheti a Farm Food HE mennyiségét (még mindig legalább napi 5 etetésre szétosztva). A bélmozgás minősége meghatározza a friss hús és a Farm Food HE közti összefüggést. Jól figyelje meg a kiskutyákat és etesse őket ennek megfelelően.

Az egyetlen tény amit szem előtt kell tartani az a következő összefüggés: 50 grammnyi Farm Food Fresh megfelel 25 grammnyi Farm Food HE-nek.

3. fázis – 8 héttől

A nyolcadik héttől körülbelül a nyolcadik hónapig hetente 2 napig lecseréljük a Farm Food HE-t a Farm Food Fresh Bendő & Szív Komplett (Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete) friss húsra.

Minden probléma nélkül összekeverheti a Farm Food Fresht a Farm Food HE-val, mivel a Farm Food HE egy tömörített száraz eledel (csakúgy, mint a marhahús alapú friss húsunk). Ugyanaz az összefüggés érvényes, 50 gramm Farm Food Fresh megfelel 25 grammnyi Farm Food HE-nek.

Ezután etetheti a kutyáját Farm Food Fresh Bendő & Szív Komplettel (Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete) amíg fel nem nő (18-tól 24 hónapos korig).

A bélflóra fenntartásához tanácsoljuk, hogy a felnőtt kutyájának engedjen meg egy heti friss hús napot (Farm Food Fresh Bendő & Szív Komplett).

Ez a ‘friss hús nap’ olyan, mint egy karbantartási nap az egész bélflóra számára és akár többször is adhat Farm Food Fresht a kutyájának.

Farm Food HE termékek