Használati útmutató

Mindig használjon tiszta edényeket, mindig forralja fel a palackot és a cumit a jó higiénia bebiztosítása érdekében.

puppymilk - 12001-Farm-Food-No1-100gr-met-schepje.pngA megfelelő mennyiségű tej elkészítéséhez keverjen el kb. 7,5 gramm Farm Food No. 1-et 25ml vízben vagy 30 gramm Farm Food No. 1-et 100 ml vízben. Hasznos mindig mérleggel kimérni a pontos mennyiséget, mivel a por sűrűsége idővel növekszik.

  • Keverje el a port meleg vízben (40-50°C).
  • Hagyja a tejet lehűlni ± 38°C-ra.

A kiskutya/cica napi igényelt tejmennyisége a súlytól függ. Hozzávetőleges értékek: kiskutyáknál naponta 15 ml-nyi oldott tej minden 100 gramm testsúlyra és kiscicáknál naponta 20 ml-nyi oldott tej minden 100 gramm testsúlyra.

Például egy 300 grammos kiskutya körülbelül 3 x 15 = 45 ml tejet igényel naponta és egy 80 grammos macska meg 0,8 x 20 = 16 ml.

Etesse, amíg a kisállat elégedett, kivéve, ha ez az első etetése. Ebben az esetben adjon neki kevesebbet élelmet, de többször.

Etetési tanácsok anyatej hiányában

A fiatal emlősök számára nagyon fontos a rendszeres etetés.

Amikor a kezdetekben az anya kutyának nincs teje, nagyon nehéz felbecsülni, hogy kap e a kiskutya néha tejet tőle. Ezért nagyon fontos a kiskutya igényeit megállapítani és kiegészíteni az etetést a Farm Food No.1-el.

Mindig ösztönözzük a fiatal emlőst arra, hogy az anyjától igyon.

Az egy hétnél fiatalabb kiskutyákat, cicákat és más újszülött kis emlősöket minden két órában kell etetni, tízszer naponta. 7 nap után minden két és fél órában etetheti és 14 nap után minden három órában. Általában egy vagy két etetést kihagyhat az éjszaka folyamán.

Etetés tanácsok túl kevés anyatej esetén

Nagyon fontos, hogy kiegészítse a táplálkozást a Farm Food No. 1-el, amikor az anyának túl kevés a teje vagy a fészek túl nagy.

Ami a kívánt antitesteket illeti, nagyon fontos, hogy a kiskutyák, cicák és/vagy más újszülött kisemlősök minél több anyatejet kapjanak, különösen az első hét folyamán. Ezért fontos az újszülött állatok ösztönzése a felváltott kielégítő ivásra az anyjuktól.

puppymilk - Family-jack-russel-terrier-iStock-491965775.jpgA legegyszerűbb módszer ennek az elérésére az, hogy a por mennyiséget elosszuk két részre literenként, úgy, hogy a folyadék követelmények teljesüljenek míg az etetési követelmények része jelen marad. Mindig kiegészítheti az etetést a Farm Food No. 1-el abban az esetben, ha a kicsik nem isznak eleget (vagy nem hajlandók inni). Ha szükséges, akkor áttérhet a szokásos adagra a második héten.

Nagyon nehéz felbecsülni a tej mennyiségét amelyet a kicsi az anyjától kap és azt is, hogy az összes iszik e annyit. Ezért nagyon fontos, hogy az összes kicsi szükségleteit külön-külön vizsgáljuk meg.

FONTOS: Etessen a szemével! A kicsik mind különböznek.

Masszírozza a kiskutyák, cicák és/vagy újszülött fiatal emlősök hasát minden etetés után, ezáltal elősegíti a bélmozgást!

Alkalmas az anyák számára is

A terhesség és a szoptatás alatt az anya kutyának sok tápanyagra van szüksége, a szokásos etetés mellett itassa Farm Food No.1-el is mint kiegészítő táplálék az extra erő megszerzésére és a tejtermelés stimulálására.