The history of the Farm Food Company and its Products

1982 Farm Food HE – a teljesértékű kutyatáp
1982-ben a holland „Geritt de Weerd”-et (abban az időben a takarmányozás- és egészségtan tudományos tanácsosaként dolgozott) kérték fel, hogy olyan kutyatápot állítson össze, ami teljesen semleges eledelként a kutya-takarmányozás tudományos kutatásához megfelel. Kifejlesztett egy magas minőségű granulált kutyatápot, holland tejelő tehenek húsára alapozva, kémiai adalékoktól mentesen: nem tartalmaz semmilyen mesterséges szín- és ízfokozókat, emulgeáló és konzerválószereket. Szóval egy egészséges, tiszta, teljesértékű táp mintenfajta kutyának, kortól, fajtától és kondíciótól függetlenül.

Két évvel később befejeződött a kutatás, és normális esetben ezzel a „próbatáp az egész kutyaéletre” gyártása is véget ért volna. Volt azonban néhány tenyésztő, akinek a kutyái, mint kísérleti alanyok részt vettek a kutatásban, és nem akartak lemondani többé erről a tápról, hiszen az eredmények, amelyeket kutyáiknál megállapítottak, minden elvárást felülmúltak és megszületett a Farm Food HE.

Sok éven át csak szájról szájra terjedt a népszerűsége ennek a kutyatápnak. Lelkes kutyatulajdonosok, tenyésztők, állatorvosok és trénerek hozták fel a „névtelenségből”. A táp összetétele manapság gyakorlatilag azonos a 20 évvel ezelőttivel. A receptúrát újra és újra megvizsgálták, és az idő múlása ellenére a saját és tudományos kísérletek alapján nem kellett rajta változtatni.

1996. Farm Food Rawhide rágócsontok
1996-ig nőtt az érdeklődés az egészséges rágócsontok után, amelyek a Farm Food HE mellett kockázatmentesen adhatóak lennének. A Farm Food sokáig kereste a megfelelő alapanyagot ehhez, majd Dél-Amerikában találta meg azt a helyet, ami a Farm Food rágócsontok előállításának megfelelő lett. Ezeket a rágócsontokat kizárólag hízómarhák irharétegéből állítják elő. Mindenféle kemikáliáktól és nehézfémektől teljesen mentes termék.

A Farm Food Rawhide rágócsontok úgy hatnak rágáskor, mint egy természetes fogkefe. Kettős hatással segítik a tisztító hatást. Egyrészt a fogakra gyakorolt súroló hatással, másrészt a rágás során felszabaduló kollagén fogak körüli lepedékoldó hatással.

2001. A Farm Food a háziállatpiacra koncentrál
2001-ig a Farm Food HE és a Farm Food Rawhide Geritt de Weedr tanácsadói tevékenysége mellett másodlagos szerepet töltöttek be. Ekkor otthagyta addigi állását, hogy „főállásban” a háziállatpiaci értékesítéssel foglalkozhasson. Ettől az időponttól kezdve figyelemre méltóan megnőtt a Farm Food. Évente 30-40% közötti mértékben nő a forgalom.

2005. Farm Food No1. Kölyökkutya-, macskatej
2005-re úgy emlékszünk, mint arra az évre, amikor egy új termék került fel kínálatunkra: a Farm Food No1. – tejpótló. Teljesen forradalmi elképzelés a kölykök tej- és tápszerkiegészítő piacán! Nem csak kutya és macska számára felel meg az új termék, hanem sok egyéb kisemlős részére is, mivel a szokásos sovány tehéntejpor helyett teljes kecsketejporra alapoztuk az elkészítését.

2008 Farm Food Fresh deep-frozen, holistic dogfood

Farm Food Fresh is introduced in 2008. During the dogfood-investigation in 1982/83 it became clear a regular addition of raw meat with a lot of unwashed tripe to the dogs meal was very positive on the total health of the dogs. The positive influence was not depending on which brand of dry food was fed. Therefore is, from the beginning of Farm Food, our standard advice to give the dogs from time to time a bit of raw meat (with a lot of green, unwashed tripe) as an addition to the dry food. From the beginning of Farm Food (1984) till 2008 all kind of on the market available frozen products were used in our advice. Since a few years the overall quality of these products did decrease and we got more and more complains about the products we advised our Farm Food HE clients. Therefore we decided to produce these type of food by ourselves and Farm Food Fresh was born. In the mean time it got clear this was a good decision!

A Farm Food cég ma
A Farm Food cég egy családi vállalkozás. Gerrit de Weerd alapította feleségével és két fiával együtt. Időközben tíz állandó munkaerőt vettek fel, és szükség szerint öt kisegítőt is alkalmaznak. A termelést és a szállítást külsős cég végzi. Természetesen eredetileg a holland piac volt a legfontosabb célpiac; néhány éve viszont azon dolgozunk, hogy termékeinket Hollandián kívül is elérhetővé tehessük.

Fontos motivációnk ebben: a Farm Food termékek más országok felelősségtudatos kutyatulajdonosainak – akik állataiknak csak a legjobbat akarják – is rendelkezésre álljon. Hogy ezt elérjük, keresünk további európai országokban is importőröket, nagykereskedőket és kiskereskedőket.